Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΚΑ «ΠΡΕΠΕΙ» ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ BLOG

Από την e-patha

Διάβασα στην Cool Cat Teacher δέκα συνήθειες για πετυχημένο μπλογκ και τις παραθέτω.......  
Γιατί; Πολλά μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα όμως δεν είναι κακό να υπάρχουν για να μπαίνουμε σε μια σειρά. Στο «ten habits of bloggers that win» η Cool Cat Teacher τα γράφει πιο αναλυτικά- εγώ τα γράφω επιγραμματικά.
Ορίστε λοιπόν οι δέκα προτάσεις:
1. Χρησιμοποιείτε υπερδεσμούς.
2. Βρείτε έναν ωραίο τίτλο

3. Μειώστε το μέγεθος της ανάρτησης
4. Αφού γράψετε το κείμενό σας, μορφοποιήστε το. Θα γίνει πιο ευανάγνωστο και ευπαρουσίαστο.
5. Βάλτε μια φωτογραφία-εικόνα-ζωγραφιά. Θα κάνει το κείμενο πιο ενδιαφέρον ή και πιο κατανοητό.
6. Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτες(tags). Θα βοηθήσουν να βρεθούν πιο εύκολα οι αναρτήσεις σας. Φροντίστε, βέβαια, οι ετικέτες σας να είναι όσο γίνεται πιο σαφείς και σχετικές με το θέμα σας.
7. Κατηγοριοποιήστε τις αναρτήσεις σας. Έτσι θα μπορούν εύκολα οι αναγνώστες σας να περιηγούνται στο μπλογκ σας.
8. Αφού κάνετε την ανάρτηση, πάτε στο ping-o-matic ή στο technorati και δηλώστε την.Έτσι θα είναι πιο εύκολο να ενημερωθεί η μπλογκόσφαιρα για την καινούρια σας ανάρτηση. Αυτή η διαδικασία λέγεται pinging.
9. Ασχοληθείτε με τα στατιστικά στοιχεία. Έτσι θα μπορείτε να δείτε πόσοι σας διαβάζουν, ποιες σελίδες σας διαβάζονται περισσότερο. Είναι ένα είδος ανατροφοδότησης. Στατιστικά στοιχεία προσφέρει το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο όμως υπάρχουν και άλλες στατιστικές υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν.
10. Αν στην ανάρτησή σας αναφέρεστε στη δουλειά κάποιου άλλου μπλόγκερ, τότε καλό είναι να τον αναφέρεται ή και να του στείλετε ένα σχόλιο όπου θα έχετε σύνδεση για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.Έβλεπα κάτι τέτοια σχόλια, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου.

Καλή συνέχεια…

e-patha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου